O NOUĂ MAJORARE A SERVICIILOR DE SALUBRIZARE

Prețurile pentru serviciile de salubrizare din municipiul Rm Sărat cresc, din nou. Majorarea a fost aprobată, recent, de Consiliul Local Municipal Râmnicu Sărat la cererea operatorului de salubrizare. Societetea RER și-a motivat solicitarea pe baza creșterii tarifului de depozitare, în urma majorării anuale cu rata inflației a fondului de închidere a depozitului, a creșterii Contribuției pentru Economia Circulară, dar și a creșterii salariilor de încadrare a  șoferilor și creșterii valorii tichetelor de masă. Primăria Râmnicu Sărat a înaintat un amendament prin care a acceptat doar majorarea componentei instituite de creșterea tarifului de depozitare și de creșterea Contribuției pentru Economia Circulară.

Consilierii Partidului Național Liberal au votat împotriva proiectului de modificare a tarifelor pentru serviciile de salubrizare. Unul dintre consilierii PNL consideră că majorarea cu 64 la sută a tarifelor, aprobată în toamna anului trecut, pe care nu au vota-o nici la acel moment,  ar putea acoperi noua taxă pentru economia circulară.

Proiectul de hotărâre privind majorarea tarifelor de salubrizare a fost supus la vot cu amendamentul adus de primarul municipiului, Sorin Cîrjan.

Contractul de salubrizare încheiat între Primăria municipiului Râmnicu Sărat și operatorul de salubrizare a intrat în vigoare începând cu luna decembrie a anului 2019 și are o durată de opt ani.

Related posts